Ανάκτηση Δεδομένων / USB Stick / MicroSD Κάρτα

Ανάκτηση δεδομένων από USB flash στικάκι ή κάρτα μνήμης και ανάκτηση δεδομένων από SSD δίσκο – Σάρωση και Επιδιόρθωση USB Stick – Διαμόρφωση USB χωρίς να χαθούν τα αρχεία

 • Χάλασε το USB στικάκι μου! Χρειάζομαι επιδιόρθωση / επισκευή USB stick
 • Το USB δεν εμφανίζει αρχεία – δεν μπορώ να δω τα δεδομένα μου στο USB flash
 • Χρειάζομαι ανάκτηση δεδομένων από USB flash
 • Έσπασε το USB φλασάκι μου
 • Χάθηκαν τα αρχεία από το USB stick
 • Το USB εμφανίζει μηδενική χωρητικότητα
 • Το USB flash μου ζητάει format κάθε φορά που το συνδέω
 • Χάλασε ο SSD δίσκος

Ανάκτηση Δεδομένων από Flash / NAND Τσιπάκια

Στην κατηγορία της ανάκτησης δεδομένων από NAND chip, όπως τεχνικά ονομάζεται, κατατάσσονται τα παρακάτω μέσα αποθήκευσης:

  • Ανάκτηση δεδομένων από usb flash
  • Ανάκτηση δεδομένων από στικάκι USB
  • Επαναφορά αρχείων από κάρτα μνήμης
  • Επαναφορά αρχείων από MicroSD
  • Ανάκτηση δεδομένων από SSD δίσκο

Έσπασε το USB Φλασάκι μου

Δεν είναι λίγες οι φορές που κακομεταχειριζόμαστε τα “φλασάκια” (USB Sticks) τα οποία έχουμε στην τσέπη μας.

Συχνά έρχονται υποθέσεις όπου έχει σπάσει το φλασάκι με αποτέλεσμα είτε να έχει πάθει ζημιά το εξωτερικό μέρος, είτε σε πιο δύσκολες ακόμα περιπτώσεις να έχει πάθει ζημιά το εσωτερικό μέρος του USB Flash.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής βλάβης οι μηχανικοί μας θα επισκευάσουν τα ηλεκτρονικά ή θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του USB Flash σας και θα τα “μεταφέρουν” σε ένα άλλο υγειές κύκλωμα για την εξαγωγή των δεδομένων ούτως ώστε να γίνει ανάκτηση δεδομένων.

Προσοχή! Στις περιπτώσεις αυτές δεν έχει προτεραιότητα να επισκευάσουμε το αρχικό φλασάκι, αλλά να εξάγουμε τα δεδομένα του και να σας τα παραδώσουμε.

Σε δύσκολες περιπτώσεις όπου το φλασάκι έχει πατηθεί και υπάρχει ράγισμα στο κύκλωμα θα χρειαστεί να διαβάσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε το NAND chip το οποίο περιέχεται.

Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα, παρ’ όλα αυτά το εργαστήριο μας είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για την διεκπεραίωση της εργασίας αυτής.

Προβλήματα λογικής Ανάκτησης Δεδομένων σε κάρτες μνήμης ή USB Flash Stick

Στην κατηγορία αυτή κατατάσσονται τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε με κάρτες μνήμης ή USB στικάκια στα οποία έχει γίνει κατά λάθος διαγραφή ή format και δεν υπάρχει κρατημένο backup από τον πελάτη.

Αν ο πελάτης δεν έχει προβεί σε χρήση software αυτοβούλως, τότε έχουμε πάνω από 95% πιθανότητα ανάκτησης.

Αν όμως έχουν χρησιμοποιηθεί προγράμματα ανάκτησης από τον ίδιο το χρήστη ή άλλο τεχνικό, τότε ενδεχομένως έχουν να έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες οι οποίες μας αποτρέπουν να ανακτήσουμε τα αρχεία σας.

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα : Επαναφορά Διαγραμμένων Αρχείων

Προβλήματα στην ηλεκτρονική πλακέτα που απαιτούν Ανάκτηση Δεδομένων από USB Flash

Πολλές φορές λόγω στατικού ηλεκτρισμού, υγρασίας, μεγάλης θερμοκρασίας ή ακόμα και έκθεσης σε μαγνητικά πεδία, το ηλεκτρονικό κύκλωμα από τα flash USBs ή τις κάρτες μνήμης παρουσιάζει προβλήματα.

Εκεί δεν είναι δυνατή η επαναφορά των αρχείων αν δεν υπάρξει επισκευή της ηλεκτρονικής πλακέτας.

Αν οι ζημιές είναι μεγάλες, τότε εξάγεται το NAND chip από το κύκλωμα και αποκωδικοποιείται στο εργαστήριο μας, διαδικασία η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο και έχει βεβαρυμμένο τελικό κόστος για τον πελάτη.

Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων από USB Flash (φλασάκι) ή Κάρτα Μνήμης

 • Σε περιπτώσεις που έχουμε προβλήματα στο Software (προβληματικά partitions, διαγραφή δεδομένων, format κλπ.) το κόστος ανάκτησης δεδομένων κυμαίνεται μεταξύ 100-200€ και συνήθως η εργασία κρατάει 3-10 ημέρες.
 • Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν ηλεκτρονικά προβλήματα και διάφορα άλλα θέματα με το hardware του αποθηκευτικού μέσου, τότε απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός και εργασία για την εξαγωγή και την αποκωδικοποίηση του NAND Chip. Εκεί το κόστος ξεκινάει από 300€ και μπορεί να φτάσει πολύ παραπάνω.

Οι περιπτώσεις των Micro SD καρτών είναι οι πιο δύσκολες στην ανάκτηση τους. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να καταφέρουμε να ανακτήσουμε δεδομένα.

Αποκωδικοποίηση των NAND Chips

Όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξάγουμε δεδομένα από ένα στικάκι USB ή από μια memory card, τότε γίνεται προσεκτική αποκόλληση του NAND chip που βρίσκεται πάνω στο κύκλωμα.

Το NAND chip αυτό περιέχει όλα τα δεδομένα που υπήρχαν στο αποθηκευτικό μας μέσο και βασική προϋπόθεση είναι να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.

Τα δεδομένα που βρίσκονται στο chip αυτό, είναι καταγεγραμμένα στο δεκαεξαδικό σύστημα και κωδικοποιημένα. Την αποκωδικοποίηση τους ουσιαστικά αναλαμβάνει το Controller chip το οποίο συνήθως είναι κατεστραμμένο.

Η εργασία μας λοιπόν στηρίζεται στην εξαγωγή των κωδικοποιημένων δεδομένων (Dump the NAND chip) και αποκωδικοποίηση τους.

Ο αλγόριθμος αποκωδικοποίησης ενός NAND chip μπορεί να είναι απλός, δηλαδή να πάρει στον τεχνικό κάποιες εργατοώρες για να βρει τον τρόπο κωδικοποίησης, αλλά μπορεί να είναι και ιδιαίτερα πολύπλοκος και να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να αποκωδικοποιηθούν τα δεδομένα.

Η διάρκεια της έρευνας αυτής επιβαρύνει τη τελική τιμή της ανάκτησης.

Στο εργαστήριο γίνεται καθημερινά παραλαβή μεγάλου όγκου NAND chips από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό διότι διαθέτουμε τόσο τα εργαλεία όσο και την εξειδίκευση στην αποκωδικοποίηση των NAND chips.

 

Ανάκτηση Δεδομένων από MicroSD κάρτα

Η ανάκτηση δεδομένων από MicroSD κάρτα έχει δύο στάδια:

 1. Μηχανική ή χημική επεξεργασία της κάρτας ώστε να μπορέσουμε να διαβάσουμε το περιεχόμενο της από εσωτερικές επαφές του Monolith Chip που περιέχει και όχι από τις εξωτερικές επαφές του.
 2. Αφού διαβάσουμε το περιεχόμενο της MicroSD κάρτας, το οποίο είναι διανεμημένο σε πολλαπλά κομμάτια, πρέπει με ερευνητικές μεθόδους να εντοπίσουμε τον αλγόριθμο εγγραφής των δεδομένων ώστε να πάρουμε τα αρχεία. Αυτό μπορεί να πάρει αρκετές εβδομάδες ή και μήνες.

Έχουν ανακτηθεί πολλά chip από USB ή κάρτες μνήμης που είχαν χαρακτηριστεί ως μη ανακτήσιμα από εταιρίες του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης καλείται να πληρώσει το κόστος της διάγνωσης για να γίνει εξέταση του μέσου του και μετά τη διάγνωση του ανακοινώνεται το τελικό κόστος και ο χρόνος παράδοσης.

Από τι κάρτα μνήμης μπορεί να γίνει Ανάκτηση Δεδομένων;

Τα παρακάτω μέσα έχουν όλα ως βάση τα NAND chips ή παρόμοια chips για την αποθήκευση των δεδομένων του χρήστη. Επομένως ανάλογα το είδος του chip έγκειται και η δυσκολία. Μεγαλύτερη δυσκολία υπάρχει στα monolith chips (mini SD, XD κλπ.).

Στην εταιρία μας μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάκτηση δεδομένων από:

 • Data Cards όλων των τύπων
 • SD
 • SmartMedia
 • xD Media
 • microSD (πολύ ακριβή ανάκτηση)
 • monolith chips

 

 

Ψάχνετε για ειλικρινείς και αξιόπιστες υπηρεσίες;

Υπηρεσίες συντήρησης και αναβάθμισης εγκατεστημένου εξοπλισμού

Κλείστε ραντεβού σήμερα με την ηλεκτρονική φόρμα μας

24/7 SUPPORT

+30 698 5839 512

laptop-repair-dt-pcexperts

Διεύθυνση:

Θωμά Χατζίκου 1, 56122 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη

DT-PC EXPERTS S.M.P.C. © 2007-2021. All Rights Reserved.

Α.Φ.Μ.: 801547632 | ΔΟY: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ | Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 158909806000

Αρέσει σε %d bloggers: