Ανάκτηση Δεδομένων από SSD δίσκο σκληρό

Ανάκτηση Δεδομένων από δίσκο SSD – Επαναφορά Αρχείων

 • Ανάκτηση Δεδομένων από SSD δίσκο;
 • Χάλασε ο SSD και δεν μπορείτε να τον δείτε στο BIOS;
 • Δεν αναγνωρίζεται ο SSD στα Windows;
 • Ο SSD δεν παίρνει ρεύμα!
 • Το Solid State Drive μου δεν λειτουργεί!

Λίγα λόγια για τους SSD δίσκους

Ένας σκληρός δίσκος SSD έχει ακριβώς την ίδια δομή με ένα USB Flash στικάκι χοντρικά. Πολλοί θεωρούν ότι οι SSD δίσκοι είναι πιο ασφαλείς όσον αφορά την αξιοπιστία τους διότι δεν έχουν κινητά μέρη.

Αυτό είναι αλήθεια καθώς στους SSD δίσκους δεν θα βρει κανείς κεφαλές, πλατo και άλλα κινητά μηχανικά μέρη που βρίσκουμε στους συμβατούς σκληρούς δίσκους.

Ένας SSD δίσκος αποτελείται από μια ηλεκτρονική πλακέτα με διάφορα ολοκληρωμένα κυκλώματα ενώ το βασικό μέρος αποθήκευσης είναι τα NAND Chips.

Οι SSD δίσκοι μπορεί να μην κινδυνεύουν από πτώση ή άλλα μηχανικά προβλήματα, όμως κινδυνεύουν από:

 • Υψηλές μεταβολές στην τροφοδοσία τους
 • Απότομα κλεισίματα
 • υπερτάσεις
 • στατικό ηλεκτρισμό
 • υγρασία
 • υψηλά μαγνητικά πεδία

Οι πιο γνωστές εταιρίες κατασκευής SSD σκληρών δίσκων αυτή τη στιγμή είναι η Sandisk, η Toshiba, Intel, Samsung και OCZ.

Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι ακόμα η τιμή ενός SSD σκληρού δίσκου είναι υψηλή, είναι εύκολο να κατανοήσει ότι και τα φαινόμενα ανάκτησης δεδομένων από SSD δίσκο είναι αρκετά μειωμένα.

Η ανάκτηση δεδομένων από SSD σκληρό δίσκο είναι όμοια με την ανάκτηση δεδομένων από USB στικάκι ή κάρτα μνήμης, όμως λόγω του μεγάλου αριθμού των NAND chips, ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλός αλλά και ο χρόνος που απαιτείται είναι αρκετά μεγαλύτερος. Το κόστος ανάκτησης δεδομένων από SSD σκληρό δίσκο ξεπερνά τα 1000€ ενώ ο χρόνος παράδοσης συνήθως ξεπερνά τις 2 εβδομάδες.

Πώς μπορούμε να κάνουμε Ανάκτηση Δεδομένων από SSD (επαναφορά αρχείων SSD);

Η DT-PC EXPERTS διαθέτει την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσει την ανάκτηση δεδομένων από SSD δίσκους. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών:

Εξειδικευμένος εξοπλισμός ανάγνωσης των NAND Chip: Υπάρχουν εργαλεία τα οποία μας επιτρέπουν να διαβάσουμε τα NAND chips τα οποία βρίσκονται πάνω στην πλακέτα του SSD δίσκου. Όμως ακόμα και όταν γίνει αυτό, τα δεδομένα είναι διάσπαρτα και κωδικοποιημένα.

Σε μοντέλα της OCZ υπάρχει ακόμα και encryption που καθιστά αυτή τη μέθοδο άχρηστη. Μετά την εξαγωγή των δεδομένων χρειάζεται κάποιος μηχανικός ανάκτησης NAND να προχωρήσει σε ανασύνταξη του περιεχομένου (μια μέθοδο η οποία έχει αρκετή χειροκίνητη δουλειά και μοιάζει σαν να φτιάχνει κάποιος ένα παζλ).

Ηλεκτρονικά προβλήματα: Ελάχιστες φορές το πρόβλημα αποδίδεται σε ηλεκτρονικά προβλήματα πάνω στην πλακέτα. Κάποια υπέρταση έχει κάψει ένα η περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία στην πλακέτα (συνήθως κάτι τέτοιο είναι εμφανές) ή κάποια πτώση έχει σπάσει ή αφαιρέσει την κόλληση από κάποια σημεία.

Τα ηλεκτρονικά προβλήματα είναι σπάνια καθώς η φύση των SSD δίσκων είναι να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες. Επίσης η πλακέτα τους καλύπτεται συνήθως από μια θήκη αλουμινίου που κάνει σχεδόν αδύνατη την φθορά της πλακέτας.

Κόστος ανάκτησης από SSD δίσκο: Καθώς η διαδικασία είναι παρόμοια με την ανάκτηση δεδομένων από USB στικάκι ή κάρτα μνήμης, όμως λόγω του μεγάλου αριθμού των NAND chips, ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλός αλλά και ο χρόνος που απαιτείται είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Το κόστος ανάκτησης δεδομένων από SSD σκληρό δίσκο ξεπερνά τα 1000€ ενώ ο χρόνος παράδοσης συνήθως ξεπερνά τις 2 εβδομάδες. Αν χάλασε ο SSD δίσκος σας, το πιο πιθανό είναι να έχετε μέσα απλά τα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος, αν όμως έχετε αρχεία δεδομένων τότε σίγουρα μπορούμε να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ανάκτηση αρχείων από τον SSD.

Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι λόγω της μεγάλης δυσκολίας και των χαμηλών ποσοστών επιτυχίας, το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό. Εταιρίες στο εξωτερικό χρεώνουν για SSD Data Recovery πάνω από 6000$.

Στην DT-PC EXPERTS οι τιμές είναι ίσως και 50% χαμηλότερες από αντίστοιχες εταιρίες ανάκτησης δεδομένων του εξωτερικού.

laptop-repair-dt-pcexperts

Διεύθυνση:

Θωμά Χατζίκου 1, 56122 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη

DT-PC EXPERTS S.M.P.C. © 2007-2021. All Rights Reserved.

Α.Φ.Μ.: 801547632 | ΔΟY: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ | Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 158909806000

Αρέσει σε %d bloggers: