Ανάκτηση βίντεο από καταγραφικό (DVR) CCTV

Ανάκτηση βίντεο από καταγραφικό (DVR)

Στην DT-PC EXPERTS  εξειδικευόμαστε σε υποθέσεις που αφορούν ανάκτηση βίντεο από καταγραφικό σύστημα και από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας.

Μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχουμε είναι οι παρακάτω:

 • Ανάκτηση αρχείων από καταγραφικό
 • Επαναφορά Αρχείων από DVR
 • Επαναφορά σβησμένων βίντεο από καταγραφικό σύστημα
 • Χαλασμένο καταγραφικό από κλοπή
 • Εύρεση βίντεο από καταγραφικό
 • DVR Data Recovery
 • Deleted DVR Video Recovery

Ανάκτηση δεδομένων από καταγραφικό DVR CCTV

Πολλές φορές οι αποδείξεις που χρειαζόμαστε βρίσκονται σε ένα καταγραφικό σύστημα.

Σε περίπτωση κλοπής ή ληστείας οι δράστες συνήθως δεν αφήνουν αποδείξεις, οπότε προσπαθούν να καταστρέψουν το καταγραφικό σύστημα που περιέχει το βίντεο των ενεργειών τους. Έχουμε αναλάβει επιτυχώς αρκετές περιπτώσεις που το καταγραφικό ήταν αρκετά βεβηλωμένο από τους δράστες και καταφέραμε να ανακτήσουμε τα βίντεο για τις αποδείξεις που χρειάζονταν οι πελάτες μας.

Έτσι το DVR σύστημα μας, μπορεί να έχει χτυπηθεί, να έχει σπάσει ή να βρίσκεται σε μη λειτουργική κατάσταση.

Τα προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουμε έχουν να κάνουν με χαλασμένους δίσκους σε καταγραφικό ή με πρόβλημα στο ίδιο το καταγραφικό που μας οδηγεί στο να έχουμε το δίσκο λειτουργικό αλλά να μην βρίσκουμε συμβατό DVR για να διαβάσει τα encrypted video τα οποία υπάρχουν μέσα.

Στην DT-PC EXPERTS μπορούμε να βοηθήσουμε να βρείτε τις αποδείξεις που αναζητάτε στα βίντεο που περιέχονται μέσα στα καταγραφικά συστήματα, καθώς έχουμε αναλάβει επιτυχώς πολλές περιπτώσεις ανάκτησης βίντεο από DVR τα οποία ήταν κατεστραμμένα.

Ο σκληρός δίσκος του καταγραφικού (DVR) εμπίπτει στις υποθέσεις που εξειδικεύεται η DT-PC EXPERTS.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην ανάκτηση δεδομένων από ένα καταγραφικό DVR

Τα καταγραφικά (DVR) έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν.

 • Κατ’ αρχήν έχουν συνήθως ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τα συνηθισμένα λειτουργικά συστήματα (Windows/Mac/Linux) και δεν μπορεί κάποιος να διαβάσει τα αρχεία όταν συνδέει τον δίσκο του καταγραφικού.
 • Επίσης πολλές φορές το σύστημα τους είναι κλειδωμένο ή κρυπτογραφημένο και δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία ακόμα και αν αναγνωριστεί η αρχειοδομή.
 • Ο τύπος των αρχείων των καταγραφικών και η κωδικοποίηση τους (encoding) δεν αναγνωρίζεται πολλές φορές από τα Video Players / Media Players που κυκλοφορούν στην αγορά.
 • Το βασικότερο όμως στην δυσκολία που υπάρχει με την ανάκτηση δεδομένων από DVR είναι ότι τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων δεν μπορούν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα βίντεο.

Υπάρχουν δηλαδή κάποιες ιδιαιτερότητες που κάνουν την ανάκτηση αρχείων από καταγραφικό μια ιδιαίτερα δύσκολη και εξειδικευμένη εργασία.

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένα καταγραφικό έχει ως εξής:

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα καταγραφικό το οποίο καταγράφει σε 4 κανάλια (δηλαδή από 4 κάμερες).

Στο παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι όλο το 24ωρο, για να καταγράψει το καταγραφικό από τις 4 κάμερες, χρειάζεται 100GB δεδομένων.

Επίσης ας υποθέσουμε για χάριν ευκολίας ότι ο δίσκος μας είναι 1000GB.

Επομένως το καταγραφικό θα μπορεί να γράψει 20 συνεχόμενες ημέρες.

Την 21η ημέρα το καταγραφικό θα κάνει επανεγγραφή στο χώρο της 1ης ημέρας και θα την διαγράψει.

Την 22η ημέρα θα διαγράψει την 2η ημέρα και θα γράψει τα νέα αρχεία.

Πώς γίνεται η ανάκτηση βίντεο από καταγραφικό;

Στην DT-PC EXPERTS, έχουμε ανακτήσει πολλές περιπτώσεις καταγραφικών DVR και παρακολουθούμε αρκετά χρόνια την εξέλιξη τους.

Ενώ θα πίστευε κανείς ότι είναι αδύνατον  να ανακτήσουμε βίντεο από αρκετές ημέρες πριν (π.χ. το βίντεο της 1ης ημέρας όταν έχουν περάσει 30 ημέρες από το παράδειγμα μας), διαπιστώσαμε ότι ναι μεν δεν είναι δυνατή η ανάκτηση όλου του βίντεο, όμως μπορούμε να ανακτήσουμε κομμάτια.

Επειδή το κάθε βίντεο γράφεται σε blocks του δίσκου η εγγραφή κάθε βίντεο, δεσμεύει ένα κομμάτι π.χ. 1,5GB ανά κανάλι του DVR στο δίσκο.

Όταν λοιπόν την 14η ημέρα θα γραφεί ένα νέο βίντεο από το κανάλι 3 για παράδειγμα, αυτό δεν υπερκαλύπτει όλο το block των 1,5GB και αφήνει κομμάτια του από το παλαιό βίντεο.

Πάνω σε αυτά τα κομμάτια οι μηχανικοί της DT-PC EXPERTS μπορούν να εντοπίσουν παλαιότερα δεδομένα.

Η τεχνική αυτή μας έχει οδηγήσει να βρίσκουμε αποδείξεις και κομμάτια βίντεο ή εικόνες από αξιόποινες πράξεις που έγιναν καιρό πριν και τα προγράμματα ανάκτησης δεν κατάφεραν να επαναφέρουν δεδομένα.

laptop-repair-dt-pcexperts

Διεύθυνση:

Θωμά Χατζίκου 1, 56122 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη

DT-PC EXPERTS S.M.P.C. © 2007-2021. All Rights Reserved.

Α.Φ.Μ.: 801547632 | ΔΟY: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ | Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 158909806000

Αρέσει σε %d bloggers: