Με αυτό το Gmail trick, βλέπεις ποιος πούλησε τα δεδομένα σου!

Back to Συμβουλές & Άρθρα
gmail-tricks

Με αυτό το Gmail trick, βλέπεις ποιος πούλησε τα δεδομένα σου!

Πολλές φορές αναρωτιέσαι πως οι spammers βρίσκουν το email σου. Τους το δίνεις πολύ απλά, όταν πραγματοποιήσεις εγγραφή για μια εφαρμογή ή για μια υπηρεσία και δίνεις το email σου για να κάνεις επαλήθευση τον λογαριασμό σου. Στη συνέχεια, αυτή η εφαρμογή ή η υπηρεσία πουλά την διεύθυνση του email σε διαφημιστές που πλέον γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες και εφαρμογές σου αρέσουν, με αποτέλεσμα να μπορούν να σου προβάλλουν σχετικό περιεχόμενο. Πρόκειται για μια σκιώδη τακτική, που σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι παράνομη.

Την επόμενη φορά που θα πραγματοποιήσεις εγγραφή κάπου, σε μια ιστοσελίδα, πρόσθεσε το σύμβολο + και ένα μοναδικό αναγνωριστικό μετά το username σου αλλά πριν το @. Επομένως ένα email της μορφής myusername@gmail.com θα γίνει myusername+appname@gmail.com.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις το όνομα της εφαρμογής για να βρεις ακριβώς ποιος έχει πουλήσει τα δεδομένα σου. Αν πραγματοποιήσεις εγγραφή για έναν TikTok λογαριασμό με το myusername+tiktok@gmail.com και στη συνέχεια αρχίσεις να λαμβάνεις πολλά emails από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, τότε θα γνωρίζεις ότι το TikTok ήταν αυτό που πούλησε τη διεύθυνση.

Ο λόγος που λειτουργεί κάτι τέτοιο είναι επειδή το Gmail αγνοεί οτιδήποτε βρίσκεται μετά το +, αλλά παραδίδει το email σου. Επομένως έλεγξε το πεδίο του αποστολέα στο επόμενο μήνυμα. Πολλές υπηρεσίες βέβαια, μπορεί να μην σου επιτρέψουν τη χρήση του συμβόλου +, τότε μπορείς απλά να προσθέσεις μια τελεία σε οποιοδήποτε σημείο του username σου. Δηλαδή ένα email της μορφής myusername@gmail.com μπορεί να γίνει myuser.name@gmail.com και my.username@gmail.com σε άλλη ιστοσελίδα, κ.ο.κ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to Συμβουλές & Άρθρα

laptop-repair-dt-pcexperts

Διεύθυνση:

Θωμά Χατζίκου 1, 56122 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη

DT-PC EXPERTS S.M.P.C. © 2007-2021. All Rights Reserved.

Α.Φ.Μ.: 801547632 | ΔΟY: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ | Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 158909806000

Αρέσει σε %d bloggers: