Εφικτή η ακρόαση των κλήσεων από τρίτους στο 40% των Android smartphones

Back to Συμβουλές & Άρθρα

Εφικτή η ακρόαση των κλήσεων από τρίτους στο 40% των Android smartphones

Η εταιρεία ερευνών Check Point Research, ανακάλυψε πρόσφατα μια ευπάθεια η οποία μπορεί να επιτρέψει έναν επιτιθέμενο να αποφύγει τα συνήθη μέτρα ασφαλείας και να αποκτήσει πρόσβαση στο ιστορικό των κλήσεων και των μηνυμάτων του χρήστη. Παράλληλα του δίνεται η δυνατότητα να καταγραφούν οι συζητήσεις.

Το Qualcomm Modem Interface (QMI) software κανονικά είναι αδύνατο να προσπελαστεί από κάποιο τρίτο app, αλλά αν έχουν παραβιαστεί ζωτικά στοιχεία του Android smartphone, τότε η ευπάθεια μπορεί να αξιοποιηθεί για την ακρόαση κλήσεων. Το QMI χρησιμοποιείται στο 40% των Android συσκευών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν δημιουργηθεί από την Google, τη Samsung, την OnePlus, την LG, τη Xiaomi και άλλες εταιρείες.

Η Qualcomm αναφέρει ότι έκανε διαθέσιμες τις επιδιορθώσεις στους κατασκευαστές ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και προτείνει στους τελικούς χρήστες να ενημερώνουν τις συσκευές τους με κάθε νέο security update όπως διατίθεται από τους κατασκευαστές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to Συμβουλές & Άρθρα

laptop-repair-dt-pcexperts

Διεύθυνση:

Θωμά Χατζίκου 1, 56122 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη

DT-PC EXPERTS S.M.P.C. © 2007-2021. All Rights Reserved.

Α.Φ.Μ.: 801547632 | ΔΟY: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ | Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 158909806000

Αρέσει σε %d bloggers: