Επιτέλους! Σε λίγο διάστημα το Google Chrome δεν θα καταπίνει ΟΛΗ την μνήμη σας στα Windows 10! Δείτε πως θα γίνει αυτό!

Back to Συμβουλές & Άρθρα
chrome

Επιτέλους! Σε λίγο διάστημα το Google Chrome δεν θα καταπίνει ΟΛΗ την μνήμη σας στα Windows 10! Δείτε πως θα γίνει αυτό!

Σύμφωνα με πολλές διαρροές κώδικα, η Google εργάζεται για την υποστήριξη του «PartitionAlloc-παντού» για τη βελτίωση της απόδοσης του Chrome σε Windows 10, Android, Linux και πιθανώς σε άλλες πλατφόρμες.

chrome

Το χαρακτηριστικό PartitionAlloc-παντού στο Chrome, θα επιτρέψει στο πρόγραμμα περιήγησης να ξεκινήσει γρηγορότερα, να φορτώσει εσωτερικές σελίδες γρηγορότερα και να προσφέρει μία βελτιωμένη διαχείριση πόρων με μειωμένη χρήση της μνήμης RAM.

Η Google άρχισε να εργάζεται σε αυτήν τη λειτουργία πέρυσι και τώρα άρχισε να την κυκλοφορεί στο beta κανάλι του Chrome για Android και Windows. Η Google φέρνει επίσης το PartitionAlloc στο Linux, αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν είναι σαφές πότε θα ενεργοποιηθεί στο σταθερό κανάλι.

«Μεταβείτε στο PartitionAlloc σε Linux. Αυτό έχει ήδη τεθεί σαν προεπιλογή σε Windows και Android και έχει αποσταλεί στην έκδοση beta και στις δύο πλατφόρμες. Ωστόσο, ενδέχεται να παραμείνουν προβλήματα στο Linux », σημείωσε ένας μηχανικός της Google σε μια ανάρτηση σφαλμάτων Chromium.

Σε ένα άλλο πείραμα, η Google παρατήρησε ότι η συγχώνευση των κανονικών και ευθυγραμμισμένων κατατμήσεων θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση της μνήμης και να συμβάλει στην καλύτερη απόδοση.

«Η ύπαρξη δύο ξεχωριστών διαμερισμάτων απαιτείται όταν το κανονικό δεν παρέχει την επιθυμητή ευθυγράμμιση. Χωρίς αυτό, είναι ευεργετική η απόδοση και η μνήμη, το να έχετε ένα μόνο διαμέρισμα. Η απόδοση είναι καλύτερη δεδομένου ότι οι ευθυγραμμισμένες κατανομές (οι οποίες είναι πραγματικά άφθονες στο Chromium) μπορούν να αξιοποιήσουν την κρυφή μνήμη του νήματος. Το αποτύπωμα μνήμης βελτιώνεται από τον χαμηλότερο κατακερματισμό και δεν πληρώνει το σταθερό κόστος των μεταδεδομένων διαμερισμάτων », εξήγησε η εταιρεία.

Εκτός από τα Windows 10 και το Linux, η Google δοκιμάζει επίσης το “PartitionAlloc-Everywhere” στα Android. Σύμφωνα με τα πειράματα της Google, αυτή είναι μια νίκη για τη μνήμη, την απόδοση και τη σταθερότητα, με εξαίρεση το μέσο αποτύπωμα της διαδικασίας GPU, το οποίο υποχωρεί με μικρό ποσό.

Η ενημέρωση του περασμένου έτους επέφερε επίσης βελτιώσεις στην απόδοση του Chrome για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, χάρη στις πολλές βελτιώσεις.

Όπως και η Google, έτσι και η Microsoft διερευνά επίσης νέες ιδέες για τη μείωση της χρήσης μνήμης του Edge. Για παράδειγμα, το Edge ενημερώθηκε πρόσφατα με υποστήριξη καρτελών ύπνου, το οποίο στοχεύει στη μείωση της χρήσης μνήμης ανενεργών καρτελών χωρίς απώλεια δεδομένων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to Συμβουλές & Άρθρα

laptop-repair-dt-pcexperts

Διεύθυνση:

Θωμά Χατζίκου 1, 56122 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη

DT-PC EXPERTS S.M.P.C. © 2007-2021. All Rights Reserved.

Α.Φ.Μ.: 801547632 | ΔΟY: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ | Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 158909806000

Αρέσει σε %d bloggers: